Egy igazi minőségi torta ,legalábbis szerintem.
Aki szereti a nem túl édes light-os ízeket mindenképpen el fogja nyerni a tetszését.
A krémhez: 250 g mascarpone 130 g porcukor 1 evőkanál vanília eszencia 400 ml habtejszín (30-32%-os)
A liszthez adjuk a kakaóport és alaposan összekeverjük
Hozzáadjuk az átszitált kakaós lisztet.
Ezzel a krémmel összeállítjuk a tortát. A krémmel a külső részét is bevonjuk.
Megosztás a facebookon
Gyerekkoromban a nemkedvelt desszertekközé tartozott,ma viszont már akár egy tepsivel is képes lennék megenni.
30 dkg rizst 1200mltejben egy vaníliás cukorral,egy csipet sóval puhára főzök.
Én ezt úgy szoktam,hogy először felforralom a tejet a sóval,vaníliás cukorral ,utánna teszem bele a rizst,és szinte folyamatosan keverem.Amikor már a tej mennyiségnek a felét magába szívta ,akkor letakarva félreteszem,és hagyom,hogy megpuhuljon teljesen.Ez kb 25-3operc,majd kihűtjük.
Közben 2odkg cukrot 6 tojássárgáját,6 dkg vajat habosra keverünk,és a kihűlt rizzshez adjuk.
Felverjük a tojásfehérjét kemény habnak,majd óvatosan azt is hozzá tesszük.
A tepsit (kb 33cmx21cm)vajjal kikenjük( oldalát is) és zsemlemorzsával megszórjuk.
Majd a tepsibe öntjük,és az előmelegített sütőnkben 2oo fokon 35-4operc alatt készre sütjük.
Tálalhatjuk önmagában,lekvárral,kakóval,csokiöntettel szinte bármivel csak a fantáziánk szabhat neki határt.
Megosztás a facebookon
maikad es apucik\