Vörösbársony (red velvet ) torta

Egy igazi minőségi torta ,legalábbis szerintem.

Aki szereti a nem túl édes light-os ízeket mindenképpen el fogja nyerni a tetszését.

 

A piskótához: 300 g búzaliszt (BL55) 10 g kakaópor - holland 115 g vaj 20 dkg porcukor 1 evőkanál vanília eszencia 2 db tojás  5 g só 250 ml író,és piros ételfesték (Jó minőségű )5 g szódabikarbóna 5 g ételecet (10%-os)

A krémhez:  250 g mascarpone 130 g porcukor 1 evőkanál vanília eszencia 400 ml habtejszín (30-32%-os)

 

 

A liszthez  adjuk a kakaóport és alaposan összekeverjük

A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, tovább keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, ezt is tovább keverjük

Az íróhoz adjuk a sót, és a színezőt alaposan elkeverjük majd ezt is a vajas masszához öntjük, elkeverjük.

Hozzáadjuk az átszitált  kakaós  lisztet.

A szódabikarbónát, és az ecetet egy kis tálban elkeverjük (pezsegni fog), majd ezt is a tésztához adjuk, alaposan elkeverjük,

 

És mehet a vajjal kikent lisztezett tortaformákba. Mivel nekem egy tortaformám van, így a tésztát, hogy tuti egyforma legyen mind a három lap, mérleg segítségével elosztottam, külön kis tálkákban és egymás után sültek meg. 175 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük a tortalapokat. (Egy tortalap sül meg 20 perc alatt, persze ha van 3 forma és befér a sütőbe, akkor a 3 sül meg annyi idő alatt.) Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült a közepe is. Ha igen akkor kivesszük rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt elkészítjük a krémet. A szobahőmérsékletű mascarponét a porcukorral csomómentesre kikeverjük, a tejszínt kemény habbá verjük. Majd több részletben a mascarponéhoz adjuk, elkeverjük.

Ezzel a krémmel összeállítjuk a tortát. A krémmel a külső részét is bevonjuk.

 

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én