Rizskoch

Gyerekkoromban a nemkedvelt  desszertekközé  tartozott,ma viszont már akár  egy tepsivel is képes  lennék megenni.

30 dkg  rizst  1200mltejben  egy vaníliás cukorral,egy csipet sóval puhára főzök.

Én ezt  úgy szoktam,hogy először felforralom a tejet a sóval,vaníliás cukorral ,utánna teszem bele a rizst,és  szinte folyamatosan keverem.Amikor már a tej mennyiségnek a felét magába szívta ,akkor letakarva félreteszem,és hagyom,hogy megpuhuljon teljesen.Ez  kb 25-3operc,majd  kihűtjük.

Közben 2odkg cukrot 6 tojássárgáját,6 dkg vajat habosra keverünk,és a kihűlt rizzshez adjuk.

Felverjük a tojásfehérjét kemény habnak,majd óvatosan azt is hozzá tesszük.

A tepsit (kb 33cmx21cm)vajjal kikenjük( oldalát is) és zsemlemorzsával megszórjuk.

Majd a tepsibe öntjük,és az előmelegített sütőnkben 2oo fokon 35-4operc alatt készre sütjük.

Tálalhatjuk önmagában,lekvárral,kakóval,csokiöntettel  szinte bármivel csak a fantáziánk szabhat neki határt.

Ajánló
Kommentek
  1. Én