Alma rózsa

Egy igen dekoratív és nagyon könnyen elkészthető desszert.

Nincs szükség  másra  csak egy csomag leveles tésztára,2 almára,egy kis lekvárra,pár csepp citromra.

A leveles tésztát 6 egyenlő részre osztjuk,kissé kinyújtjuk,és vékonyan megkenjük  lekvárral.

Az  almákat felszeleteljük  és forró  vizzel leöntjük valamint egy pár csepp citrommal meglocsoljuk. Ettől  az almaszeletek puhák  maradnak és nem barnulnak meg.

Ezekután  a csíkokra vágott leveles tésztára fektetjük az almaszeleteket,úgy hogy kilátszódjanak, felhajtjuk a tészta alsófelét és feltekerjük .

Muffin sütőbe tesszük és kb 2o perc alatt 18o fokos sütőben készre sütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én