Ez a recept már fennt van itt a blogon,de azok kedvéért akik nemszeretnek visszza lapozni,leírom most is.
Vékonyra szelem a karajt és csak sózom,borsozom,majd zsiradékon hirtelen lesütöm.Ezután kisebb hőfokon mindig kicsi vízet öntök alá ,amíg a hús meg nem puhul.Az így készült szaft-al a húst tálaláskor meglocsolhatjuk.
Megosztás a facebookon
Minden otthon található zölsdésget felkarikázunk, felcsíkozunk.Nálam most:lilahagyma,paradicsom, paprika ,káposzta,spenót és sárgarépa volt.
Diónyi vajon elkezdjük megsütni a zöldségeket,picit sózzuk, ha van wok serpenyőnk akkor az kiváló,ha nincs akkor egy magasabb falú serpenyőt válasszunk.
A nagy hőmérsékleten megsült zöldségeket egy löttyintésnyi szójaszósszal nyakon öntöm,és a kifőzött tésztával gyors keverés mellett összesütöm.
Mind e közben egy másik serpenyőben a kockára vágott csirkemellett megsütöm,sóval borssal ízesítem.
Már csak a tálalás maradt hátra:
Megosztás a facebookon
Ezekhez a húsvéti falatokhoz ,külön recept most nem kell.
Igazi öröm ,hogy otthonról (Magyarországról) valók a tányéron lévő finomságok sonka,szalámi és a kolbász is.
Itt Írországban nem szokás a locsolokodás ,de azért minemfogunk elhervadni (a család férfi tagjai gondoskodtak róla )
Megosztás a facebookon
Az írek nemzeti étele.
4oogr birka -bárány vagy marhahúst kockára vágunk és lisztben beforgatjuk,majd egy hőálló edénybe beletesszük aminek az aljára zsiradékot teszünk.Ezt a lisztes húst betesszük az előmelegített sütőbe és elősütjük a húst aranybarnára.Ezután a húst kivesszük és teszünk bele 1 evőkanál vajat,2 vöröshagymát 4 felé vágva,sárgarépát és zöldséget vastag karikára és vissza teszük a sütőbe,hogy megpiruljanak.Ezek után az edénybe visszatesszük a húst,felöntjük750ml vízzel sózzuk-borsozzuk,egy kis gyömbérrel megszórjuk,és egy kis sűrített paradicsommal valamint 1 marhahúsleves kockát teszünk bele.
Visszatesszük a sütőbe és 160 fokon kb 2 órán át főzzük(amíg a hús puha nem lesz)
A befejezés előtt 3-4 szem krumplit főzünk bele kockára vágva .
Megosztás a facebookon
Néha szükség van arra,hogy még a gyorsabnális gyorsabban elkészüljön egy étel.Ilyenkor nagy segítségünkre lehetnek a szószok-mártások.
A rizst puhára főztem,ez idő alatt a csirkemellet felkozkáctam,és pici olajon megpirítottam ,majd nyakon öntöttem egy üveg édes-savanú mártással,és összefőztem.
Ime a gyors vacsora alig 15 perc szükséges hozzá.
Megosztás a facebookon
Végtelenül egyszerű sütést nem igénylő,mégis ízvilágában mindenki kedvencévé vállik.Ráadásul gluténmentes változatban is készíthető könnyedén.
800gr kekszet összetörünk,és összekeverjük 1oogr pirított dióval.
200gr cukrot,60gr kakaóval és 24omlvízzel elkeverünk ,majd beleteszünk 150gr vajat és összefőzzük kb7-8 percig.
A cukros kakaós keveréket egy kicsit hűlni hagyjukkb 15 percet,majd beleforgatjuk a kekszes diót.
Kapcsos tortaformába helyezzük,jól lenyomkodjuk,majd 1 óra pihentetés után csokimázat teszünk a tetejére .
4-5 óra elteltélvel ,levesszüka kapcsos forma oldalát és ízlés szerint dekoráljuk.
Itt Irországban előkelő helyen van a torták között.
Tálaláskor kis vanília fagyival,tejszínhabbal lehet gazdagítani.
Megosztás a facebookon
maikad es apucik\