Irish Stew

Az  írek nemzeti étele.

4oogr birka -bárány vagy marhahúst  kockára vágunk és lisztben  beforgatjuk,majd egy hőálló edénybe beletesszük aminek az aljára zsiradékot teszünk.Ezt a lisztes húst betesszük  az előmelegített  sütőbe és elősütjük  a húst aranybarnára.Ezután a húst kivesszük és teszünk bele 1 evőkanál vajat,2 vöröshagymát 4 felé vágva,sárgarépát és zöldséget vastag  karikára és vissza teszük a sütőbe,hogy megpiruljanak.Ezek után  az edénybe visszatesszük a húst,felöntjük750ml vízzel sózzuk-borsozzuk,egy kis gyömbérrel  megszórjuk,és egy kis sűrített paradicsommal valamint 1 marhahúsleves kockát teszünk bele.

Visszatesszük  a sütőbe és 160  fokon kb  2 órán  át főzzük(amíg  a hús  puha nem lesz)  

A befejezés előtt 3-4 szem krumplit főzünk  bele kockára vágva .

Ajánló
Kommentek
  1. Én