Az írek nemzeti étele.
4oogr birka -bárány vagy marhahúst kockára vágunk és lisztben beforgatjuk,majd egy hőálló edénybe beletesszük aminek az aljára zsiradékot teszünk.Ezt a lisztes húst betesszük az előmelegített sütőbe és elősütjük a húst aranybarnára.Ezután a húst kivesszük és teszünk bele 1 evőkanál vajat,2 vöröshagymát 4 felé vágva,sárgarépát és zöldséget vastag karikára és vissza teszük a sütőbe,hogy megpiruljanak.Ezek után az edénybe visszatesszük a húst,felöntjük750ml vízzel sózzuk-borsozzuk,egy kis gyömbérrel megszórjuk,és egy kis sűrített paradicsommal valamint 1 marhahúsleves kockát teszünk bele.
Visszatesszük a sütőbe és 160 fokon kb 2 órán át főzzük(amíg a hús puha nem lesz)
A befejezés előtt 3-4 szem krumplit főzünk bele kockára vágva .
Megosztás a facebookon