Recept: 8o dkg liszt,félliter tej,1,5 dl étolaj, 5kg élesztő,1 evőkanál só,
összegyúrjuk,nem kelesztjük.4 cipot formálunk amit kinyujtunk,és megkenjuk 2o dkg vaj es 3 tojássárgájának a keverékével(eza 4 cipohoz valo) Ezután akár feltekerhetjük,vagy akár bővebben is töltelékezhetjük.
Ma nálunk az egyik csak sima volt , a másik,sonkás-lilahagymás,2 pedig sonkás-sajtos. Feltekerjük,és háromszög alakba felvágjuk.
Van amikor sajt kerül a tetejére ,most szezámmag,de bármilyen maggal ízlásünk szerint dekorálhatjuk.
Ezt a hajtoványt már több mint 1o éve sütöm,mindenki aki megkóstolta megkedvelte.Régebben csak a sima vajas töltelék volt benne,és sajttal szórtam meg.De ahogy változik a világ úgy az ízléseink is
Megosztás a facebookon