Hajtovány

 

Recept: 8o dkg liszt,félliter tej,1,5 dl étolaj, 5kg élesztő,1 evőkanál só,

összegyúrjuk,nem kelesztjük.4 cipot formálunk amit kinyujtunk,és megkenjuk 2o dkg vaj es 3 tojássárgájának  a keverékével(eza 4 cipohoz valo) Ezután akár feltekerhetjük,vagy akár  bővebben is töltelékezhetjük.

Ma nálunk az egyik  csak sima volt , a másik,sonkás-lilahagymás,2 pedig sonkás-sajtos. Feltekerjük,és háromszög alakba felvágjuk.

Van amikor sajt kerül a tetejére ,most szezámmag,de bármilyen maggal ízlásünk  szerint dekorálhatjuk.

Ezt a hajtoványt már  több mint 1o éve sütöm,mindenki aki megkóstolta megkedvelte.Régebben  csak a sima vajas töltelék volt benne,és sajttal  szórtam meg.De ahogy változik a világ úgy az ízléseink is 

Ajánló
Kommentek
  1. Én