Lecsó

Nagyon közismert étel,és mégis nagyon sokféle  képpen főzhető,de a végeredmény szerintem mindig nagyon finom.

Nálunk többnyire  tojással vagy nokedlivel kerül az asztalra.

Az  igazság az,hogy pár éve azt gondoltam,hogy ezt az ízű lecsót nem lehet megszokni ,de tévedtem :) 

De azért a magyar paprikából az igazi ezt be kell vallanom,de Irországban nem nagyon tudok hozzájutni.  

Lecsó:

2 fej hagymát

3 nagy méretű paprikát

6 db paradicsommal

felcsikozzuk és zsiradékon elkezdjük dinsztelni.

Levet fog ereszteni minden zöldség,utánna pedig apródonként kicsi víz hozzá adásával puhára párolunk mindent.Én csak sóval ízesítem.

Ha tojásos lecsó készül akkor a felvert tojást hozzáadom a készre párolt zöldségekhez,és összesütöm.

Ha nokedlivel  készül   akkor a nokedlit külön kifőzöm,és csak a tálalásnál helyezem egymásra .

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én