Nagyon közismert étel,és mégis nagyon sokféle képpen főzhető,de a végeredmény szerintem mindig nagyon finom.
Nálunk többnyire tojással vagy nokedlivel kerül az asztalra.
Az igazság az,hogy pár éve azt gondoltam,hogy ezt az ízű lecsót nem lehet megszokni ,de tévedtem :)
De azért a magyar paprikából az igazi ezt be kell vallanom,de Irországban nem nagyon tudok hozzájutni.
Lecsó:
2 fej hagymát
3 nagy méretű paprikát
6 db paradicsommal
felcsikozzuk és zsiradékon elkezdjük dinsztelni.
Levet fog ereszteni minden zöldség,utánna pedig apródonként kicsi víz hozzá adásával puhára párolunk mindent.Én csak sóval ízesítem.
Ha tojásos lecsó készül akkor a felvert tojást hozzáadom a készre párolt zöldségekhez,és összesütöm.
Ha nokedlivel készül akkor a nokedlit külön kifőzöm,és csak a tálalásnál helyezem egymásra .
Megosztás a facebookon