Többnyire az emberek pop-corn néven elhíresült kukoricát a micros változatában veszik és eszik.
Egy kimutatás szerint a legártalmasabb az egészségünkre,ezért én már töröltem a háztartásunkból,és helyette a régi hagyományos egyszerű kukoricából készítem.
Mi nagyon szeretjük,a gyomorsavunknak is jót tesz ,ráadásul az elkészítése is roppant egyszerű.
Egy nagy lábasba teszek egy kis olajat (tetszés szerintit) és ebbe beleteszem a kukoricát én egy 1,5 dl-es pohárral szoktam a nagylábasomba,lefedem,és folyamatosan rázom.Ha sósan szeretnénk akkor meg is sózom.A rázást egészen addig folytatom,amíg hallom,és látom,hogy pattognak
a kukorica szemek.
Megosztás a facebookon
Egy pár szóban és fotóban bemutatnám, hogy jelenleg hol is főzök.
Helyileg Írország nyugati részén galway megyében egy kis városban melynek neve :TUAM
9.éve élek itt a családommal,ebben a lakásba nem túl régen költöztünk,de nagyon jól berendezkedtünk.
Megosztás a facebookon
Az első torta amit életemben először elkésztettem az a gyümölcstorta volt.
Nagyon egyszerű még a kezdő háziasszonyoknak is.
Piskótát sütünk 3tojásból gyümölcstorta formában,amíg sül a piskóta megfőzünk egy vaníliás pudingot.
A kisült piskótára helyezzüka pudingot,majd ízlés szerint gyümölcsökkel díszítjük.
Utánna pedig egy gyümölcs zselét a használati utastása szerint elkészítünk és a tortára helyezzük.
Megosztás a facebookon
Egy igen dekoratív és nagyon könnyen elkészthető desszert.
Nincs szükség másra csak egy csomag leveles tésztára,2 almára,egy kis lekvárra,pár csepp citromra.
A leveles tésztát 6 egyenlő részre osztjuk,kissé kinyújtjuk,és vékonyan megkenjük lekvárral.
Az almákat felszeleteljük és forró vizzel leöntjük valamint egy pár csepp citrommal meglocsoljuk. Ettől az almaszeletek puhák maradnak és nem barnulnak meg.
Ezekután a csíkokra vágott leveles tésztára fektetjük az almaszeleteket,úgy hogy kilátszódjanak, felhajtjuk a tészta alsófelét és feltekerjük .
Muffin sütőbe tesszük és kb 2o perc alatt 18o fokos sütőben készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Megosztás a facebookon
Villámgyorsan elkészthető ebéd,vacsora,vagy vendégváró falat.Nálam az utóbbi volt. Épp a húst kockáztam fel amikor a fiam jelezte,hogy rövid időn belül meglátogat.Ezért mentettem neki a sertés combból egy pár szelet húst.
Egyszerűen sóval,őrölt borssal szórom,majd a hús mindkét oldalát bekenem mustárral és mustár maggal.Amennyit időnk enged annyit állni hagyjuk,majd egy serpenyőben közepes lángon megsütjük.
Köretként bármi adható hozzá,nálam most jégsaláta és paradicsom került mellé.
Megosztás a facebookon
maikad es apucik\