Recept: 8o dkg liszt,félliter tej,1,5 dl étolaj, 5kg élesztő,1 evőkanál só,
összegyúrjuk,nem kelesztjük.4 cipot formálunk amit kinyujtunk,és megkenjuk 2o dkg vaj es 3 tojássárgájának a keverékével(eza 4 cipohoz valo) Ezután akár feltekerhetjük,vagy akár bővebben is töltelékezhetjük.
Ma nálunk az egyik csak sima volt , a másik,sonkás-lilahagymás,2 pedig sonkás-sajtos. Feltekerjük,és háromszög alakba felvágjuk.
Van amikor sajt kerül a tetejére ,most szezámmag,de bármilyen maggal ízlásünk szerint dekorálhatjuk.
Ezt a hajtoványt már több mint 1o éve sütöm,mindenki aki megkóstolta megkedvelte.Régebben csak a sima vajas töltelék volt benne,és sajttal szórtam meg.De ahogy változik a világ úgy az ízléseink is
Megosztás a facebookonNagyon közismert étel,és mégis nagyon sokféle képpen főzhető,de a végeredmény szerintem mindig nagyon finom.
Nálunk többnyire tojással vagy nokedlivel kerül az asztalra.
Az igazság az,hogy pár éve azt gondoltam,hogy ezt az ízű lecsót nem lehet megszokni ,de tévedtem :)
De azért a magyar paprikából az igazi ezt be kell vallanom,de Irországban nem nagyon tudok hozzájutni.
Lecsó:
2 fej hagymát
3 nagy méretű paprikát
6 db paradicsommal
felcsikozzuk és zsiradékon elkezdjük dinsztelni.
Levet fog ereszteni minden zöldség,utánna pedig apródonként kicsi víz hozzá adásával puhára párolunk mindent.Én csak sóval ízesítem.
Ha tojásos lecsó készül akkor a felvert tojást hozzáadom a készre párolt zöldségekhez,és összesütöm.
Ha nokedlivel készül akkor a nokedlit külön kifőzöm,és csak a tálalásnál helyezem egymásra .
Megosztás a facebookon
Nagyon gyors ,mégis a meleg ételek kategóriájába sorolható étel.
Egyszerűen csakbevágjuk a virslit,és sajtcsikokat helyezünk bele.
Előmelegített sütőben készre sütjük 180 fokon (max 10 perc )
Bármi mehet mellé köretnek,nálunk a rizs és a saláta a favorit mellé.
Megosztás a facebookon
Az élmény megfizethetetlen amit egy házihamburger tud nyújtani .
Minden saját készítés , 9 db hamburgerhez számolt recept
Kezdem először a húspogácsával:
80 dkg hús darálva ebből 6o dkg marhahús és 20 dkg sertés
2 dkg sóval,ízlés szerinti borssal,és egy evőkanál ketchup-al jól összegyúrjuk,és beledolgozunk egy kisebb fej vöröshagymát apróra vágva. Hűtőben pihentetjük.
Szósz: majonézt ketchuppal mustárral,sóval borssal összekeverjük és megy a hűtőbe
Lilahagyma: készítek egy öntetet viz,ecet,cukor,só,bors keverékéből és felforralom majd a felszeletelt lilahagymára öntöm.
Buci:
2dl langyos tejbe felfuttatok 3dkg élesztőt amibe teszek2 evőkanál cukrot is.
A felfutott élesztőt a többi hozzávalóval együtt jól kidagasztom
további hozzávalók: 6odkg liszt,100gr joghurt,40gr olaj,1 teáskanál só,1 egész tojás(plussz majd egy a kenéshez )
Miután alaposan kidagasztottam a tésztát langyos helyen duplájára kelesztem.
A megkelt tésztát 9 felé osztjuk-így egy zsemle kb 12ogr-os lesz,majd egyenkként megformázom.
Sütőpapírral bélelt tepszibe teszem,tisztes távolságra egymástól,és ismét duplájára kelesztem.
Tetejüket lekenem a felvert tojással,és szezámmaggal szórom meg.
180 fokos sütőben-16-18perc alatt készre sütöm.
Amíg a bucik sülnek, addig a grillsütőben a fennt említett húspogácsákat kisütöm.
Miután a bucik és a húspogácsák is elkészültek,nem maradt hátra más,csak,hogy egy kicsit gyönyörködjek és tálaljak.
Nálunk most sonka,sajt,saláta,lilahagyma,paradicsom ,és persze a szósz került a burgerbe.
Próbáljátok ki!
A felső képen még kelés előtt van a tészta
Itt pedig már megkelve.
Megosztás a facebookon
Isteni finom ,gyors, és ízletes.
Amíg a tésztát főzöm addig hagymát dinsztelek szeletelt gombával ,só,bors,oregánóval.Amikor a gomba puha,felöntöm főzőtejszínnel és hagyom egy picit összeforrni.A kifőtt tésztát beleteszem és tálalom.
Megosztás a facebookon
maikad es apucik\