Hamburger házilag

Az élmény megfizethetetlen amit egy házihamburger tud nyújtani .

Minden saját készítés , 9 db hamburgerhez számolt recept

Kezdem először a húspogácsával:

80 dkg hús darálva ebből 6o dkg marhahús és 20 dkg sertés

2 dkg sóval,ízlés szerinti borssal,és egy evőkanál ketchup-al jól összegyúrjuk,és beledolgozunk egy kisebb fej vöröshagymát apróra vágva. Hűtőben pihentetjük.

Szósz: majonézt ketchuppal mustárral,sóval borssal összekeverjük és megy a hűtőbe

Lilahagyma: készítek egy öntetet viz,ecet,cukor,só,bors keverékéből és felforralom majd a felszeletelt lilahagymára öntöm.

Buci:

2dl langyos tejbe felfuttatok 3dkg élesztőt amibe teszek2 evőkanál  cukrot is.

A felfutott élesztőt a többi hozzávalóval együtt jól  kidagasztom

további hozzávalók: 6odkg liszt,100gr joghurt,40gr olaj,1 teáskanál  só,1 egész tojás(plussz majd egy a kenéshez )

Miután alaposan kidagasztottam a tésztát langyos helyen duplájára kelesztem.

A megkelt tésztát 9 felé osztjuk-így egy zsemle kb 12ogr-os lesz,majd egyenkként megformázom.

Sütőpapírral bélelt tepszibe teszem,tisztes távolságra egymástól,és ismét duplájára kelesztem.

Tetejüket lekenem a felvert tojással,és szezámmaggal szórom meg.

180 fokos sütőben-16-18perc alatt készre sütöm.

Amíg a bucik sülnek, addig a grillsütőben a fennt említett húspogácsákat kisütöm.

Miután a bucik és  a húspogácsák  is elkészültek,nem maradt hátra más,csak,hogy egy kicsit gyönyörködjek és tálaljak.

Nálunk most sonka,sajt,saláta,lilahagyma,paradicsom ,és persze a szósz került a burgerbe.

Próbáljátok ki!

A felső képen még kelés előtt van a tészta

Itt pedig már megkelve.

Ajánló
Kommentek
  1. Én