Az élmény megfizethetetlen amit egy házihamburger tud nyújtani .
Minden saját készítés , 9 db hamburgerhez számolt recept
Kezdem először a húspogácsával:
80 dkg hús darálva ebből 6o dkg marhahús és 20 dkg sertés
2 dkg sóval,ízlés szerinti borssal,és egy evőkanál ketchup-al jól összegyúrjuk,és beledolgozunk egy kisebb fej vöröshagymát apróra vágva. Hűtőben pihentetjük.
Szósz: majonézt ketchuppal mustárral,sóval borssal összekeverjük és megy a hűtőbe
Lilahagyma: készítek egy öntetet viz,ecet,cukor,só,bors keverékéből és felforralom majd a felszeletelt lilahagymára öntöm.
Buci:
2dl langyos tejbe felfuttatok 3dkg élesztőt amibe teszek2 evőkanál cukrot is.
A felfutott élesztőt a többi hozzávalóval együtt jól kidagasztom
további hozzávalók: 6odkg liszt,100gr joghurt,40gr olaj,1 teáskanál só,1 egész tojás(plussz majd egy a kenéshez )
Miután alaposan kidagasztottam a tésztát langyos helyen duplájára kelesztem.
A megkelt tésztát 9 felé osztjuk-így egy zsemle kb 12ogr-os lesz,majd egyenkként megformázom.
Sütőpapírral bélelt tepszibe teszem,tisztes távolságra egymástól,és ismét duplájára kelesztem.
Tetejüket lekenem a felvert tojással,és szezámmaggal szórom meg.
180 fokos sütőben-16-18perc alatt készre sütöm.
Amíg a bucik sülnek, addig a grillsütőben a fennt említett húspogácsákat kisütöm.
Miután a bucik és a húspogácsák is elkészültek,nem maradt hátra más,csak,hogy egy kicsit gyönyörködjek és tálaljak.
Nálunk most sonka,sajt,saláta,lilahagyma,paradicsom ,és persze a szósz került a burgerbe.
Próbáljátok ki!
A felső képen még kelés előtt van a tészta
Itt pedig már megkelve.
Megosztás a facebookon