Egy igazi minőségi torta ,legalábbis szerintem.
Aki szereti a nem túl édes light-os ízeket mindenképpen el fogja nyerni a tetszését.
A krémhez: 250 g mascarpone 130 g porcukor 1 evőkanál vanília eszencia 400 ml habtejszín (30-32%-os)
A liszthez adjuk a kakaóport és alaposan összekeverjük
Hozzáadjuk az átszitált kakaós lisztet.
Ezzel a krémmel összeállítjuk a tortát. A krémmel a külső részét is bevonjuk.
Megosztás a facebookon
Gyerekkoromban a nemkedvelt desszertekközé tartozott,ma viszont már akár egy tepsivel is képes lennék megenni.
30 dkg rizst 1200mltejben egy vaníliás cukorral,egy csipet sóval puhára főzök.
Én ezt úgy szoktam,hogy először felforralom a tejet a sóval,vaníliás cukorral ,utánna teszem bele a rizst,és szinte folyamatosan keverem.Amikor már a tej mennyiségnek a felét magába szívta ,akkor letakarva félreteszem,és hagyom,hogy megpuhuljon teljesen.Ez kb 25-3operc,majd kihűtjük.
Közben 2odkg cukrot 6 tojássárgáját,6 dkg vajat habosra keverünk,és a kihűlt rizzshez adjuk.
Felverjük a tojásfehérjét kemény habnak,majd óvatosan azt is hozzá tesszük.
A tepsit (kb 33cmx21cm)vajjal kikenjük( oldalát is) és zsemlemorzsával megszórjuk.
Majd a tepsibe öntjük,és az előmelegített sütőnkben 2oo fokon 35-4operc alatt készre sütjük.
Tálalhatjuk önmagában,lekvárral,kakóval,csokiöntettel szinte bármivel csak a fantáziánk szabhat neki határt.
Megosztás a facebookon
Ez a recept már fennt van itt a blogon,de azok kedvéért akik nemszeretnek visszza lapozni,leírom most is.
Vékonyra szelem a karajt és csak sózom,borsozom,majd zsiradékon hirtelen lesütöm.Ezután kisebb hőfokon mindig kicsi vízet öntök alá ,amíg a hús meg nem puhul.Az így készült szaft-al a húst tálaláskor meglocsolhatjuk.
Megosztás a facebookon
Minden otthon található zölsdésget felkarikázunk, felcsíkozunk.Nálam most:lilahagyma,paradicsom, paprika ,káposzta,spenót és sárgarépa volt.
Diónyi vajon elkezdjük megsütni a zöldségeket,picit sózzuk, ha van wok serpenyőnk akkor az kiváló,ha nincs akkor egy magasabb falú serpenyőt válasszunk.
A nagy hőmérsékleten megsült zöldségeket egy löttyintésnyi szójaszósszal nyakon öntöm,és a kifőzött tésztával gyors keverés mellett összesütöm.
Mind e közben egy másik serpenyőben a kockára vágott csirkemellett megsütöm,sóval borssal ízesítem.
Már csak a tálalás maradt hátra:
Megosztás a facebookon
Ezekhez a húsvéti falatokhoz ,külön recept most nem kell.
Igazi öröm ,hogy otthonról (Magyarországról) valók a tányéron lévő finomságok sonka,szalámi és a kolbász is.
Itt Írországban nem szokás a locsolokodás ,de azért minemfogunk elhervadni (a család férfi tagjai gondoskodtak róla )
Megosztás a facebookon
Az írek nemzeti étele.
4oogr birka -bárány vagy marhahúst kockára vágunk és lisztben beforgatjuk,majd egy hőálló edénybe beletesszük aminek az aljára zsiradékot teszünk.Ezt a lisztes húst betesszük az előmelegített sütőbe és elősütjük a húst aranybarnára.Ezután a húst kivesszük és teszünk bele 1 evőkanál vajat,2 vöröshagymát 4 felé vágva,sárgarépát és zöldséget vastag karikára és vissza teszük a sütőbe,hogy megpiruljanak.Ezek után az edénybe visszatesszük a húst,felöntjük750ml vízzel sózzuk-borsozzuk,egy kis gyömbérrel megszórjuk,és egy kis sűrített paradicsommal valamint 1 marhahúsleves kockát teszünk bele.
Visszatesszük a sütőbe és 160 fokon kb 2 órán át főzzük(amíg a hús puha nem lesz)
A befejezés előtt 3-4 szem krumplit főzünk bele kockára vágva .
Megosztás a facebookon
maikad es apucik\