Zöldségleves grízgombóccal

Régebben   nem tartozott a kedvenceim közé, ma annál inkább,sőt  a családomnak  is .Igy egyre sűrűbben  kerül az asztalra levesbetétként.

De azért az igazsághoz az is hozzátartozik,hogy itt nincs túl nagy választék levestésztából.

Szóval hideg vízben izesítők hozzá adásával felteszem  a levest főni,és az itthonlévő zöldséggekkel  gazdagítom.Mindenképpen az alapzöldségek belekerülnek (vöröshagyma,fokhagyma,répa,paradicsom,paprika)ma ezekmellé csak zöldborsó került.

Grízgaluska:2 felvert tojáshoz csipet só,csipet szódabikarbóna és annyi gríz,hogy se túl  kemény se túl lágy  ne legyenaz állaga. Külön edénybe kerülkifőzésre, csak a tálaláskor teszem egybe.

Ajánló
Kommentek
  1. Én