Kenyér

Fél kg langyos lisztet (nálammost tönköly és fehér liszt keveréke )2-4 dkg sóval és fél csomag élesztőt amit langyos vízben felfuttatunk megdagasztjuk.Cipó alakot formálunk,és a tetejét megszórjuk finoman liszttel és langyos helyen letakarva 25-35 percig kelesztjük.

Ha megkelt akkor ebből vehetünk ki kovászmagnaka következő dagasztáshoz.

Ezután  tetszőleges  formára formázzuk.

Nálam most  1 kerek  cipó készült.Tetejét bevagdostam és még letakarva 1o percet pihentettem.

Előmelegített sütőben (24oCelsius fokos) teszem,majd  5 perc múlva visszaveszem a hőt 190 celsius fokra.

 

A sütési idő kb 25-3operc.

A sütő aljába mindig vízzel telt edényt teszek.

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én