Az írektapasztalatom szerint kevés kenyeret esznek,de ez az egyik általuk (általam is ) közkedvelt kenyér.
Hozzávalók:
35ogr teljeskiőrlésű liszt
100gr fehér liszt
5ml só
5ml szódabikarbóna
a száraz anyagokat összekeverjük,és belemorzsolunk
50gr vajat
150gr natur joghurtot
225 ml tejet
jól összedolgozzuk,és kerek cipóra formázzuk.
Bevagdaljuk,beszórjuk a tetejét liszttel és előmelegített sütőben 225 fokon 5o perc alatt készre sütjük.
készüljetek rá,hogy nagyon finom és pillanatok alatt elfogy :)
Az írek krémlevesek mellé ezt a típúsú kenyeret szeretik.(én is)
Megosztás a facebookonEgyszerű-gyors ebéd vagy vacsora 15 perc alatt
Tetszés szerinti tésztát kifőzzük( nekem a kedvencem a Tagliatelle)
Még a tészta fől,bacont gombát-és lilahagymát egy serpenyőben pici olíva olajjal megsütök.Sóval-borssal-oregánóval ízesítem és együtt tálalom.
Megosztás a facebookon
Kitűnő,gyors reggeli,gm mentes kenyérből is készíthető.
Egy szelet kenyérközepét kiveszzük,majd egy serpenyőben elkedjük sütni,de a kenyérszelet közepébe egy tojást is teszünk.Mindkét oldalát ropogósra sütjük.A kivett kenyér résszel mártogathatjuk a tojást.Bármilyen fűszerrel ízesithető,csak a fantáziánk szab határt. Itt ezen a képen mustármag és zöldségzöld volt az ízesítő elem.
Megosztás a facebookonRégebben nem tartozott a kedvenceim közé, ma annál inkább,sőt a családomnak is .Igy egyre sűrűbben kerül az asztalra levesbetétként.
De azért az igazsághoz az is hozzátartozik,hogy itt nincs túl nagy választék levestésztából.
Szóval hideg vízben izesítők hozzá adásával felteszem a levest főni,és az itthonlévő zöldséggekkel gazdagítom.Mindenképpen az alapzöldségek belekerülnek (vöröshagyma,fokhagyma,répa,paradicsom,paprika)ma ezekmellé csak zöldborsó került.
Grízgaluska:2 felvert tojáshoz csipet só,csipet szódabikarbóna és annyi gríz,hogy se túl kemény se túl lágy ne legyenaz állaga. Külön edénybe kerülkifőzésre, csak a tálaláskor teszem egybe.
Megosztás a facebookon
maikad es apucik\