Ír almás

Az  elnevezés  egyszerűen csak onnan jött, hogy egy tv műsorban egy ír nemzetiségű szakács készítette el,gyors  desszertként.

Hozzávalók:leveles tészta,alma,porcukor

Borzasztó egyszerű és gyors  valamint  nagyon finom.

A leveles tésztát kicsit kinyújtjuk,majd tetszés  szerinti nagyságba feldaraboljuk.Én egy lapot 4 felé osztottam.Az almát  miután megmostuk,félbevágjuk,kiemeljük a magházát  és nagyon vékony szeletekre vágjuk.A felszeletelt almát a leveles tészta közepébe helyezzük,és bőven megszórjuk porcukorral.Utánna sütőbe tesszük és kb 15 perc alatt  18o fokon megsütjük.

Zserbó golyó

Többek  kérésére  ma a zserbó golyó recept leírásával kezdek.

Én  úgy "érzésre " készítem ,de kb ezekkel a mennyiségekkel:

 

15 dkg darált keksz (bármilyen  márkájú akár gluténmentes is lehet )

10 dkg darált dió

12-15 dkg baracklekvár

 

ezeket a hozzávalókat  összedolgozom,golyókat formálok belőlük (ebből a mennyiségből kb 15-16 db lesz) és a fagyasztóban pihentetem kb 15  percet.

Ezidő alatt felolvasztok 1 tábla  csokit gőz felett.

A meghűlt golyókat ebbe a felolvasztott  csokiba megmártom,darált dióval díszítem  és már kész  is van.

 

Csirkecomb

A  mai csirkecomb kivételesen nem  sütőzacskóban sült,ennek egyszerűen az  volt az oka,hogy nem volt itthon ,és lusta voltam elmenni venni.

De  a visszajelzés alapján  nem

hiányolta senki sem.

Igy ma kacsazsíron sok zöldséggel sült az előzetesen bepácolt csirkecomb 1 órán át.

A sültzöldségen kívül krumplipüré került mellé.

csokis keksz

A száraz hozzávalókat (lisztet, szódabikarbónát és sót) egy nagy tálban összekeverjük. A vajat a cukorral habosra keverjük robotgépben (legalább 3-4 percen keresztül), majd a vajas-cukros krémhez hozzáadjuk a tojást és a vaníliát. Végül a száraz hozzávalókat is beledolgozzuk. Hozzávalók: 200 g liszt háromnegyed tk szódabikarbóna fél tk só 125 g vaj 180 g kristálycukor 1 tk vaníliakivonat 1 tojás 200 g magas kakaótartalmú étcsokoládé , kisebb darabokra (nem morzsásra!) aprítva Fakanállal beleforgatjuk a csokidarabokat, hogy egyenletes tésztát kapjunk, majd fagyis kanállal ráadagoljuk a tepsire az egyforma méretû gombóckákat. A gombócok között hagyunk egy kis helyet, mert szépen el fognak terülni maguktól a kekszek. Amint kellemes barnás színt kapnak a kekszek, és a szélük sötétedni kezd, gyorsan kivesszük a sütõbõl, nehogy túlsüljenek. 170 fokon 14 perc alatt sültek meg.

 

reggeli

Reggeli gluténmentesen

Igaz,hogy gluténmentes ,de nagyon jó ízű és egészséges ,próbáld  ki !

( a kispohárban  majonéz van törött borsssal kikeverve,a sajt  pedig  laktózmentes  )