Az elnevezés egyszerűen csak onnan jött, hogy egy tv műsorban egy ír nemzetiségű szakács készítette el,gyors desszertként.
Hozzávalók:leveles tészta,alma,porcukor
Borzasztó egyszerű és gyors valamint nagyon finom.
A leveles tésztát kicsit kinyújtjuk,majd tetszés szerinti nagyságba feldaraboljuk.Én egy lapot 4 felé osztottam.Az almát miután megmostuk,félbevágjuk,kiemeljük a magházát és nagyon vékony szeletekre vágjuk.A felszeletelt almát a leveles tészta közepébe helyezzük,és bőven megszórjuk porcukorral.Utánna sütőbe tesszük és kb 15 perc alatt 18o fokon megsütjük.
Megosztás a facebookon
Többek kérésére ma a zserbó golyó recept leírásával kezdek.
Én úgy "érzésre " készítem ,de kb ezekkel a mennyiségekkel:
15 dkg darált keksz (bármilyen márkájú akár gluténmentes is lehet )
10 dkg darált dió
12-15 dkg baracklekvár
ezeket a hozzávalókat összedolgozom,golyókat formálok belőlük (ebből a mennyiségből kb 15-16 db lesz) és a fagyasztóban pihentetem kb 15 percet.
Ezidő alatt felolvasztok 1 tábla csokit gőz felett.
A meghűlt golyókat ebbe a felolvasztott csokiba megmártom,darált dióval díszítem és már kész is van.
Megosztás a facebookon
A mai csirkecomb kivételesen nem sütőzacskóban sült,ennek egyszerűen az volt az oka,hogy nem volt itthon ,és lusta voltam elmenni venni.
De a visszajelzés alapján nem
Igy ma kacsazsíron sok zöldséggel sült az előzetesen bepácolt csirkecomb 1 órán át.
A sültzöldségen kívül krumplipüré került mellé.
Megosztás a facebookon
Igaz,hogy gluténmentes ,de nagyon jó ízű és egészséges ,próbáld ki !
( a kispohárban majonéz van törött borsssal kikeverve,a sajt pedig laktózmentes )
Megosztás a facebookon
maikad es apucik\